شبکه های اجتماعی در کنار سایت و اپلیکیشن

شبکه اجتماعی در کنار سایت و اپ

چرا باید در کنار شبکه اجتماعی، سایت یا اپلیکیشن داشته باشید؟

سایت و اپلیکیشن بسترهای شخصی هستند که مالک بدون قید و شرط آن ها شما هستید. 

آن ها در اصل ابزار یا وسیله ای برای ارائه و فروش خدمات و محصولات شما می باشند. به سادگی با فرایندهای برنامه نویسی شده می توانید محصولات و خدمات خود و مشخصات کامل آن ها را در معرض دید گذاشته و بدون این که زمانی صرف کنید، مشتریان آماده ی خرید، فرایند خرید را، طی کنند.

می دانم که الآن در ذهنتان می گویید شبکه اجتماعی که برای فروش بهتر از سایت است. لابد می گویید، مشتری محصول را داغ و تر و تازه می بیند و همانجا در لحظه می خرد. اما عجله نکنید و به خواندن ادامه دهید … .
وظیفه اصلی شما نمایش قدرتمند کسب و کارتان است. یک فروشگاه، با کارهای مختلف، مانند دکوراسیون، کارمندان حرفه ای و زیبا روی، چیدمان محصولات و … سعی می کند خود را حرفه ای، قدرتمند، قابل اعتماد و سابقه دار نشان دهد.

شما هم در کسب و کار اینترنتی باید در تمام بخش ها، از جمله شبکه اجتماعی، سایت، اپلیکیشن و غیره همین اهداف را دنبال کنید.

طراحی سایت و اپلیکیشن در مقابل شبکه های اجتماعی

تا اینجا هنوز سوال عنوان مقاله در ذهن شما وجود دارد. شاید به خودتان بگویید من که تمام این موارد را در شبکه اجتماعی برای مشتریان آماده کرده ام،

پس چرا باید سایت یا اپلیکیشن داشته باشم؟

1. شخصی سازی

در ابتدای مقاله هم به وضوح بیان کردم، سایت یا اپلیکیشن بستری شخصی است، اما شبکه های اجتماعی در معرض تهدید های قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی هستند. از فیلتر و بسته شدن به خاطر قوانین داخلی گرفته، تا بستن کاربری شما به دلیل ریپورت کردن اکانت، شکایت اشخاص و …

پس همین مورد حجت را بر شما تمام می کند که در کنار فعالیت در شبکه های اجتماعی باید مالک یک فروشگاه اینترنتی هم باشید. 

فرض کنیم که یک شبکه اجتماعی اختراع شود که همه ویژگی های سایت را هم به شما ارائه دهد، اما همین جا یک بار برای همیشه در ذهنتان داشته باشید، همچنان درون شبکه اجتماعی هستید نه یک بستر شخصی که مالک بی قید و شرطش خودتان هستید

بستر شخصی و قابل تغییر همچون سایت و اپلیکیشن

2. اتوماتیک شدن فرایند فروش(به امور مهم تر برسید)

سایت یا اپلیکیشن (چه اپلیکیشن اندروید و چه اپلیکیشن IOS) دارای امکانات برنامه نویسی شده برای فروش خودکار است، در نتیجه بدون گرفتن وقت شما برای درگیری با مشتری، روند فروش را اتوماتیک می کند. 

پس می توانید زمانی را که صرف فرآیند فروش و سر و کله زدن با مشتری می کردید، به کارهای مفیدتری بپردازید. از جمله جذب مشتریان جدید، ایجاد رابطه ارزشمند با مشتریان قدیم و رضایتمندی آن ها و ..

3 گام اصلی فروش آنلاین

همانطور که می دانید فرایند فروش در شبکه های اجتماعی سه بخش اصلی دارد.

  • ابتدا مشتری در مورد موجود بودن، قیمت، رنگ، تعداد، مدت زمان و حتی مشخصات جزیی تر محصول یا خدمت شما سوال می پرسد
  •  پس از گرفتن پاسخ، فرایند پرداخت را انجام می دهد. عکس فیش واریزی را برای شما ارسال کرده
  • و در نهایت پیگیری های مکرر مشتری در مورد اینکه بسته ارسالی من در چه مرحله ای است.

گاهی این فرایند به همین سه مرحله رایج ختم نمی شود و مشتری ازخرید خود ناراضی است. 

برخلاف اینکه مشکل از انتخاب خودش بوده اما شما را مقصر می داند و یا گاهی به دلیل خطای انسانی (به دلیل پاسخگویی به تعداد زیادی کاربر) واقعا قصوری در پاسخ گویی از شما سر می زند و موجب نارضایتی مشتری می شود.

 همانطور که گفتم سایت به دلیل داشتن امکانات برنامه نویسی شده، هر سه بخش فرایند فروش را تسهیل می کند.

به عنوان مثال سایت به شما اجازه قرار دادن اطلاعات نامحدود (جداول، نمودارها، عکس های متعدد، فیلم و…) از محصول و خدمتتان را می دهد که مشتری قبل از خرید ممکن است در ذهنش سوال باشد. 

پس نیاز نیست به صورت تک تک جواب مشتریان را بدهید، بلکه آن ها را به سایتتان رجوع می دهید. 

به این ترتیب آن ها را ملزم می کنید در انتخاب خود دقت کنند زیرا شما تمام مشخصات را در یک بستر ثابت برایشان قرار داده اید و مکالمه کمتری در مورد مشخصات بین شما و آن ها رد و بدل شده است و لذا خودشان را مسئول انتخاب صحیح می داند.

3. اعتماد

اگر فرایند فروش در سایت صورت گیرد اعتماد افراد به شما بیشتر می شود. زیرا مردم به وفور از پیج های شبکه اجتماعی ضربه خورده اند. 

حال اگر این فرایند را به جای شبکه اجتماعی به سایت خود هدایت کنید با داشتن نماد اعتماد خرید الکترونیکی (یک نماد رسمی کشور که گرفتن آن برای اکثر کسب و کار ها ساده است) اثر گذاری فوق العاده ای در جلب اعتماد مشتریان اعمال می کنید. 

حتی می توانید برای دریافت مجوز اتحادیه کسب و کارهای مجازی هم اقدام کنید. هر دو این فرآیندها نسبتا ساده هستند و در خیلی از کسب و کارها نیاز به مجوز خاصی هم ندارند.

در مثال زیر قسمت بیو سه پیج اینستاگرام را با هم مقایسه کنید و بدون هیچ دانش دیگری نسبت به این پیج تصمیم بگیرید با کدام یک معامله می کنید؟

تاثیر لینک وبسایت در بیو اینستاگرام

4. اعتبار

4. تحقیقات گسترده ی روانشناسی بر رفتار خرید انسان ها صورت گرفته است و در علم بازاریابی از نتایج این تحقیقات استفاده می شود. 

در یکی از این مطالعات مشخص شده است که مردم دوست دارند از معتبرها خرید کنند. به کمک یک سایت مناسب که عناصر فنی در آن رعایت شده است، می توانید کسب و کارتان را، حتی اگر نو پا و کوچک است، معتبر و جا افتاده نشان دهید و نسبت به رقبا گامی به جلو بردارید.

5. آزادی عمل

اگر تجربه استفاده از شبکه های اجتماعی را برای فروش داشته باشید، قطعا متوجه شده اید که این بسترها به صورت ویژه برای نمایش محصولات طراحی نشده اند. بلکه جهت به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم و تجارب روزمره ی کاربرها ایجاد شده اند. 

البته اکانت های بیزینس امکانات پیشرفته تری برای کسب و کارها ایجاد می کند اما باز محدودیت هایی دارند که در سایت تمام آن ها رفع می شود.

 به عنوان مثال زمانی که موجودی یکی از محصولاتتان تمام می شود، مجبورید به گونه ای اتمام موجودی را اعلام کنید و هر بار وقت شما برای این گونه تغییرات گرفته می شود. اما در سایت، تمام این فرایند ها اتوماتیک انجام می شود و لازم نیست اتمام محصولات قدیمی خود را هر بار اطلاع رسانی کنید.

محدودیت امکانات فروش در شبکه های اجتماعی

6. جذب مشتریان جدید

امکان جذب مشتری از کانال های دیگر. یک فروش همه جانبه داشته باشید.

مشتریان فقط در شبکه اجتماعی نیستند. با داشتن سایت می توانید مشتریان را از طریق گوگل، تبلیغات کلیکی، سایر شبکه های اجتماعی، سایت های واسط فروش و ده ها راهکار دیگر جذب کنید. پس خود را به یک بستر محدود نکنید و به قول معروف تخم مرغ های خود را در یک سبد نگذارید تا کسب و کاری گسترده تر و امن تر را تجربه کنید.

جمع بندی:

فروش و بازاریابی ابزارهای مختلفی دارد. خود را به یک ابزار محدود نکنید. از یک پیامک ساده یا یک پیام رسان ساده، تا پلتفرم های پیچیده، از یک شبکه اجتماعی تا سایت و اپلیکیشن های بزرگ، همه ابزارهایی هستند که باید در جای درست خود استفاده شوند.

تا اینجا باید متوجه شده باشید چرا باید در کنار فعالیت در شبکه اجتماعی، سایت یا اپلیکیشن هم داشته باشید. توصیه مهم من به شما این است که حتما فرایند فروش و بعضی از ارزش های دیگر را صرفا در سایت یا اپلیکیشن خوتان ارائه دهید و از پیج خود در شبکه اجتماعی، به عنوان راه ارتباطی و ساخت روابط صمیمانه با مشتریان بالقوه و بالفعل استفاده کنید.

در آینده رابطه بازاریابی با سایت و اپلیکیشن موبایل را، برای شما شرح خواهیم داد. همچنین سایر ابزارهای بازاریابی را معرفی خواهیم کرد.

برای کسب و کار من سایت مناسب است یا اپلیکیشن؟ به ما تلفن بزنید. برای شما توضیح خواهیم داد.

می خواهی بدونی؟
برای کسب و کار تو سایت مناسبِ یا اپلیکیشن؟
به ما تلفن بزنید.
برای شما توضیح خواهیم داد.

031-34438905

0913-3375313

ارسال نظر