مقایسه cms های وردپرس، جوملا و دروپال

مقایسه cms ها و سیستم های مدیریت محتوا وردپرس، جوملا و دروپال

امروزه طراحی سایت و ایجاد یک وبسایت به لطف سیستم های مدیریت محتوا یا به عبارتی cms ها بسیار راحت شده و کار آسانی است. با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا دیگر نیاز نیست که کد نویسی های بسیار زیاد در زمینه طراحی وبسایت انجام دهید و می توانید بدون هیچ کدی سایت خود را طراحی نمایید.

مقایسه انواع cms

امروزه دارای سه سیستم مدیریت محتوا بسیار معروف و کاربردی هستیم که در این مطلب به مقایسه cms ها می پردازیم که این cms ها عبارتند از:

در بین این سه سیستم مدیریت محتوا، وردپرس دارای طرفدار بیشتری است. ناگفته نماند که 27 درصد از وبسایت های جهان با سیستم مدیریت محتوا وردپرس طراحی شده است.

البته طبق آمار روزانه 500 هزار وبسایت با این سیستم مدیریت محتوا طراحی می شود.

با توجه به این که در بین این سه سیستم مدیریت محتوا، وردپرس دارای طرفدار بیشتری است و بهترین سیستم مدیریت محتوا است ولی نمی توان گفت همیشه بهترین است در این مطلب می خواهیم به مقایسه cms ها بپردازیم و به طور کامل هر کدام از cms ها را بررسی می کنیم.

شما کاربران عزیز برای معرفی خود یا شرکتتان به جهان تصمیم می گیرید که یک سایت طراحی کنید تا خدمات و محتوای کاربردی خودتان در اختیار کاربران قرار دهید.

هدف تمام cms ها یکی است و راه اندازی وبسایت است ولی این سیستم های مدیریت محتوا دارای تفاوت ها کلیدی است که در نحوه اجرا و نگهداری وبسایت شما تاثیر می گذارد.

ابتدا به مقایسه وردپرس با هرکدام از جوملا و دروپال می پردازیم و بعد به توضیح هر کدام از cms ها می پردازیم که بتوانید با ویژگی های هر کدام آشنا شوید.

مقایسه انوای سیستم های مدیریت محتوا

با توجه به این که در بین این سه سیستم مدیریت محتوا، وردپرس دارای طرفدار بیشتری است و بهترین سیستم مدیریت محتوا است ولی نمی توان گفت همیشه بهترین است در این مطلب می خواهیم به مقایسه cms ها بپردازیم و به طور کامل هر کدام از cms ها را بررسی می کنیم.

شما کاربران عزیز برای معرفی خود یا شرکتتان به جهان تصمیم می گیرید که یک سایت طراحی کنید تا خدمات و محتوای کاربردی خودتان در اختیار کاربران قرار دهید.

هدف تمام cms ها یکی است و راه اندازی وبسایت است ولی این سیستم های مدیریت محتوا دارای تفاوت ها کلیدی است که در نحوه اجرا و نگهداری وبسایت شما تاثیر می گذارد.

ابتدا به مقایسه وردپرس با هرکدام از جوملا و دروپال می پردازیم و بعد به توضیح هر کدام از cms ها می پردازیم که بتوانید با ویژگی های هر کدام آشنا شوید.

مقایسه cms ها

مقایسه cms های وردپرس و جوملا

مقایسه وردپرس و جوملا

امروزه کسانی که به تازگی با طراحی سایت آشنا شده اند؛ وردپرس بهترین انتخاب است و می توانند به راحتی یاد بگیرند و شروع به طراحی سایت کنند، ولی جوملا نیز بسیار قوی است و زیاد از وردپرس عقب نیست.

جوملا مانند وردپرس دارای رابط کاربری بسیار آسان است و می توانید به راحتی طراحی سایت انجام دهید.جوملا مانند وردپرس دارای کاربری آسان و توابع مختلف است.

وردپرس به خاطر محبوبیت که دارد، دارای پلاگین و تم های بسیار زیادی است. جوملا نیز همانند وردپرس دارای ماژول و تم های بسیار زیاد است.

مقایسه cms های وردپرس و دروپال

مقایسه Cms های وردپرس و درویال

همانطور که گفته شد اگر تازه شروع به طراحی سایت کرده اید وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا است که می توانید شروع کنید؛ ولی دروپال در زمینه عملکرد سایت بسیار قوی تر از وردپرس است.

اگر شما بخواهید از دروپال برای طراحی سایت استفاده کنید نیاز به اطلاعاتی در زمینه برنامه نویسی دارید در صورتی که وردپرس نیازی به برنامه نویسی ندارد.

اگر شما در زمینه HTML آشنایی دارید می توانید طراحی سایت خود را با دروپال انجام بدهید و اگر خواسته باشیم یکی از مزیت های سیستم مدیریت محتوا دروپال را بگوییم می توانیم به سرعت بالای بارگذاری سایت اشاره کنیم.

معرفی و بررسی cms وردپرس

از نظر متخصصان دلایل زیادی وجود دارد که باعث شده است که وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا باشد. همانطور که درقسمت مقایسه cms ها گفته شد برای افرادی که تازه شروع کرده اند مناسب ترین سیستم است. ناگفته نماند برای وردپرس پلاگین، تم و افزونه های بسیار کاربردی و زیاد وجود دارد که یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن است در ادامه به مزایا و معایب این سیستم مدیریت محتوا می پردازیم.

سیستم مدیریت محتوای وردپس

دارای رابط کاربری آسان و قابل شخصی سازی

همانطور که همه می دانند برای را اندازی یک وب سایت نیاز به یک هاست خوب است و به علت محبوبیت وردپرس اکثر هاست ها این امکان را برای کاربران خود قرار داده اند که به راحتی بتوانند وردپرس را نصب کنند. به این صورت که شما با زدن چند کلیک می توانید به راحتی وردپرس را نصب کنید و دیگر خبری از خطاهای کد نویسی نیست.

بعد از نصب وردپرس، با استفاده از داشبورد وردپرس می توانید به راحتی سایت تان را مدیریت کنید و تنظیمات آن را انجام دهید. البته اگر علاقه ای به داشبورد وردپرس نداشتید؛ می توانید با استفاده از یک تم شخصی سازی کنید و طبق باب میل خودتان تغییر دهید.

همچنین به راحتی می توانید پوسته و ظاهر سایت را شخصی سازی کنید و تغییر بدهید و هزاران پوسته و قالب برای وردپرس وجود دارد که می توانید هر کدام که دوست داشتید انتخاب کنید.

یادگیری وردپرس بسیار آسان است

یادگیری سیستم مدیریت محتوا وردپرس بسیار آسان است و شما می توانید به راحتی در عرض چند روز وردپرس را یاد بگیرید و سایت خودتان را راه اندازی کنید. ناگفته نماند به خاطر محبوبیت وردپرس آموزش های زیادی در رابطه با آن وجود دارد و همچنین اگر در وردپرس با مشکلی رو به رو شدید می توانید با یک جست و جو در گوگل با تعداد زیادی مطالب رو به رو می شوید که می توانید با استفاده از آن ها مشکل خود را حل نمایید.

چند مورد از مشکلات وردپرس

یکی از چالشی ترین موارد در وردپرس پلاگین ها هستند. پلاگین ها از طریق داشبورد به راحتی قابل نصب هستند و می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید ولی اگر خواستید پلاگین را شخصی سازی کنید نیاز به دانش برنامه نویسی است.

بعضی مواقع شما می خواهید از پلاگین هایی استفاده کنید که جز منابع وردپرس نیست در این جور مواقع مشکلی ایجاد نمی کند و شما می توانید به راحتی آن پلاگین را نصب کنید تا زمانی که با وردپرس شما سازگار باشد اگر با وردپرس شما سازگار نبود دیگر نمی توانید از آن پلاگین استفاده کنید.

یکی دیگر از مشکلات سیستم مدیریت محتوای وردپرس در زمان آپدیت آن است که وقتی شما وردپرس را آپدیت کردید؛ ممکن است بعد از آپدیت وردپرس با چند تا از پلاگین ها سازگار نباشد در این جور مواقع اختلال در سایت ایجاد می شود.

نکته دیگری که باید توجه داشته باشید نصب زیاد پلاگین باعث کندی سرعت سایت می شود و نیاز به هاست قوی تری دارید که باعث هزینه بیشتر می شود.

معرفی و بررسی جوملا

همانطور که در مقایسه cms ها گفت شد جوملا در بسیاری از موارد مانند وردپرس است در ادامه بیشتر به توضیح جوملا می پردازیم و همچنین به مقایسه cms های جوملا و ورد پرس می پردازیم.

جوملا هم مثل وردپرس به راحتی قابل نصب است و می توان به راحتی توسعه داد. سیستم مدیریت محتوا جوملا دارای ماژول است که ماژول همان پلاگین در وردپرس است که بسیار کاربردی و مهم است. بهترین گزینه بعد از وردپرس برای طراحی سایت جوملا است.

سیستم مدیریت محتوای جوملا

رابط کاربری بسیار ساده وراحت

جوملا دارای ظاهری به روز و بسیار ساده است و در جوملا علاوه بر ساید بار سمت راست یک نوار ابزار در قسمت بالا است که به آن کنترل پنل می گویند. ناگفته نماند که بعضی موارد در ساید بار سمت راست و کنترل پنل بالا یکسان و مشابه است که برای دسترسی راحت تر قرار داده شده است.

جوملا مانند وردپرس دارای تم های بسیار زیادی می باشد که می توانید هر کدام که مناسب کار شما بود انتخاب کنید و جوملا را شخصی سازی نمایید. ناگفته نماند اگر می خواهید از سایت برای شبکه های اجتماعی استفاده کنید جوملا بهترین گزینه و انتخاب است.

جوملا مانند وردپرس دارای منابع بسیار زیادی برای یادگیری دارد و می توانید خیلی سریع آموزش ببینید و سایت خود را راه اندازی نمایید.

بروز رسانی جوملا بسیار راحت است

در وردپرس ممکن است بعد از بروز رسانی وردپرس عدم سازگاری بین وردپرس و پلاگین ها و.. به وجود بیاید که امروزه بسیار کم شده است ولی این مشکل در جوملا بسیار کمتر از وردپرس است که یکی از مزیت های جوملا نسبت به وردپرس است.

 

در مقایسه cms های وردپرس و جوملا می توان گفت که جوملا دارای تنظیمات بیشتری است که می توانید این تنظیمات را طوری تنظیم کنید که موتور های جست و جو سایت شما را به کاربران پیشنهاد دهد و باعث بهبود رتبه سایت شما می شود.

دسته بندی در جوملا طوری طراحی شده است که برای کاربران سردرگمی ایجاد نمی کند و بهتر از وردپرس است.

معایب سیستم مدیریت محتوا جوملا

جوملا تعداد ماژول هایی که در اختیار کاربران خود قرار می دهد بسیار کم است و تعداد پلاگین ها در وردپرس خیلی بیشتر از جوملا است. و همچنین شخصی سازی ماژول ها همانند وردپرس کار سختی است.

جوملا تنظیمات بیشتری نسبت به وردپرس در اختیار کاربران خود قرار می دهد و این مورد موجب می شود که در طراحی یک سایت نسبت به وردپرس زمان بیشتری از شما بگیرد.

معرفی و بررسی دروپال

اگر خواسته باشیم به مقایسه cms ها  یعنی سه سیستم مدیریت محتوای وردپرس، جوملا و دروپال بپردازیم، دروپال نسبت به آن دو سیستم مدیریت محتوا بسیار سخت تر است پس طرافداری در بین کاربرانی که تازه شروع کرده اند ندارد و کاربران بیشتر به طرف آن دو سیستم مدیریت محتوا وردپرس و جوملا می روند.

از نظر توسعه دهندگان وبسایت ها، دروپال قوی ترین cms برای طراحی سایت می باشد. در ادامه به مزایا و معایب این سیستم مدیریت محتوا می پردازیم.

سیستم مدیریت محتوای دروپال

قدرتمند ترین و پیشرفته ترین cms

اصلی ترین تفاوت این سیستم مدیریت محتوا با دو cms قبلی پیشرفته بودن این سیستم است. مراحل نصب و راه اندازی دروپال با وردپرس و جوملا کاملا متفاوت است. برخلاف وردپرس و جوملا که بعد از نصب می توانید تنظیمات سایت را در داشبورد انجام بدهید ولی در دروپال شما باید تنظیمات را در طول نصب انجام دهید.

نصب دروپال آنچنان پیچیده نیست و خود سیستم دروپال به شما پیشنهاد می دهد و می توانید طبق پیشنهاد های پیش فرض ان نصب نمایید. برای نصب تم ها در دروپال باید از منوی اصلی آن که در بالا قرار دارد استفاده کنید.

در هر وبسایت المان ها از قطعه کد HTML ایجاد شده است. تفاوت دیگر دروپال با وردپرس و جوملا این است که در دروپال این امکان در اختیار شما قرارداده است که هر کدام از المان های سایت را تغییر دهید و شخصی سازی نمایید. این کار و تغییرات باعث می شود که سایت شما شخصی شود و همچنین باعث حرفه ای تر شدن سایت می شود.

دروپال دارای امنیت بسیار بالا است

همانطور که می دانید امنیت وبسایت ها بسیار مسئله مهمی می باشد. اگر سایتی که قصد طراحی دارید امنیت اولویت اول دارد و بسیار مهم است بهتر است از سیستم مدیریت محتوا دروپال استفاده نمایید زیرا نسبت به وردپرس و جوملا دارای امنیت بسیار بالاتری است.

در دروپال برای ایجاد ویژگی های جدید و مختلف از پلاگین مانند وردپرس و از ماژول مانند جوملا استفاده نمی کند. همانطور که قبلا گفته شد پلاگین ها و ماژول ها باعث می شود سرعت سایت کم شود و نیاز به هاست قوی تر می شود. در دروپال چون پلاگین و ماژول نداریم؛ شاهد سرعت بالاتری نسبت به وردپرس و جوملا هستیم.

معایب سیستم مدیریت محتوا دروپال

برای وردپرس و جوملا منابع بسیار زیاد و مختلفی برای یادگیری وجود دارد ولی برای دروپال آموزش بسیار کم است و اگر خواسته باشید یاد بگیرید باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید و زمان بیشتری نیز بگذارید.

با تمام توضیحات و مقایسه cms ها در ادامه می خواهیم به این که کدام سیستم برای شروع بهتر است بپردازیم.

 

کدام سیستم مدیریت محتوا برای شروع مناسب تر است؟

نمی توان گفت کدام بهتر است ولی با مقایسه cms ها که انجام داده ایم می توانیم بگوییم اگر تازه کار هستید و می خواهید سایت طراحی کنید بهترین گزینه برای شما وردپرس است زیرا وردپرس بسیار راحت است و می توانید سریع یاد بگیرید و مدیر وب سایت خودتان شوید.

وردپرس به خاطر محبوبیتی که دارد، دارای کاربران بیشتری است و همچنین پلاگن و تم های زیادی برا آن طراحی شده است که می توانید از آن استفاده کنید.

البته ناگفته نماند که وردپرس هم مشکلات خود دارد به عنوان مثال اگر ناسازگاری با یکی از پلاگین ها پیدا کند سایت شما دچار مشکل می شود.

بعد از وردپرس بهترین گزینه برای شروع به طراحی سایت جوملا است زیرا مانند وردپرس هم یادگیری آن آسان است و هم ماژول ها و تم های بسیار زیادی برای آن وجود دارد.

اگر شما به دنبال یک سایت پیشرفته هستید و با برنامه نویسی آشنایی دارید و همچنین امنیت بسیار بالا می خواهید دروپال را با وجود کم بودن منابع یادگیری بهترین گزینه برای شما است که می توانید یک سایت پیشرفته طراحی نمایید.

ارسال نظر