وردپرس چیست

وردپرس، دوست داریم !

سایت وردپرسی، یک سیستم مدیریت محتوا متن باز به شمار می رود.

که به یکی از مهم ترین فاکتورها و عوامل موفقیت هر کسب و کار فیزیکی که مایل است از اینترنت کسب درآمد کند مبدل شده، چرا که پروژه طراحی سایت با وردپرس در کمتر از یک ساعت انجام پذیر خواهد بود و این برای تمامی کسب و کارها یک فرصت استثنایی به شمار می رود.

در بحث طراحی سایت وردپرسی باید به این نکته اشاره کرد که این سیستم از قالب ها و پوسته های بسیار متفاوت و متنوع تشکیل شده و به صورت کاملاً رایگان در اختیار تمامی کاربرها قرار گرفته است. البته نسخه های پولی بسیاری هم نیز وجود دارد که با قیمت های بسیار مناسب و کاملا سازگار با زبان فارسی در اختیار ما قرار دارد.

 شما با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا و بدون داشتن مهارت های برنامه نویسی و کدنویسی قادر خواهید بود یک وب سایت را راه اندازی و مدیریت نمایید.

وردپرس یک سی ام اس متن باز

آموزش طراحی سایت با وردپرس

برای راه اندازی یک سایت 2 روش متفاوت پیش روی ماست :

  • روش اول: استفاده از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند WordPress یا جوملا
  • روش دوم: طراحی و برنامه نویسی اختصاصی وب سایت

وردپرس چیست؟

همان طوری که در ابتدای بحث طراحی وبسایت وردپرسی اشاره کردیم، WordPress یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) متن باز همه کاره و تحت وب است و بر مبنای اجازه نامه Gnu Public License (GPL) منتشر شده که به زبان PHP برنامه نویسی شده و از قدرت MySQL استفاده می کند. طبق این اجازه نامه تمامی موارد استفاده از این سیستم به صورت کاملاً رایگان بوده و در حال حاضر هم این سیستم مدیریت محتوا به صورت رایگان در اختیار افراد قرار گرفته است.

گواهینامه gpl

شما به وسیله وردپرس به راحتی قادر خواهید بود انواع و اقسام وب سایت های گوناگون از جمله سایت ‌های وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی، بازرگانی، درج آگهی، فریلنسری و هر نوع سایت دیگری را طراحی و راه اندازی و حتی می توانید محتوا و مطالب وب سایت تان را مدیریت نمایید.

این سیستم متن باز از تعداد زیادی قالب ها و پوسته های متنوع تشکیل شده و افزونه هایی که در مخزن وردپرس وجود دارد به راحتی به شما کمک می کند تا بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی و کدنویسی هر بخشی از وب سایت خود را که مایل هستید تغییر، حذف و یا اضافه نمایید. این مورد نشان از این است که طراحی وبسایت با وردپرس خیلی ساده تر از آن چیزی است که تصور می کنید.

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

بدون شک وبسایت وردپرسی مزیت ها و معایب زیادی دارد و بدون تردید پروژه طراحی سایت با وردپرس هم بدون عیب و نقص نخواهد بود. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:

مزیت ها 

  • در این سیستم مدیریت محتوا (CMS) وردپرس، نیاز به برنامه نویسی و کدنویسی وجود ندارد چرا که از قبل با زبان PHP طراحی شده است.
  • طراحی و ساخت وب سایت با وردپرس فارسی کاملاً رایگان است و اگر مایل هستید وب سایتی کامل تر و حرفه ای در اختیار داشته باشید می بایستی قالب ها و افزونه های پولی وردپرس را خریداری نمایید.
  • محیط کاربری این سیستم بسیار ساده و راحت است و تمامی کاربران از مبتدی تا حرفه ای به راحتی قادر هستند از آن استفاده کنند
  • مراحل نصب در سایت وردپرسی کمتر از 5 دقیقه انجام می شود
  • قالب ها و افزونه های بسیار زیادی در مخزن این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد
  • برای کاربرانی که از WordPress استفاده می کنند یک پشتیبانی جامع و گسترده هم از نظر آموزش طراحی سایت با وردپرس و هم از نظر توسعه دانش و همچنین عیب یابی وجود دارد
  • WordPress این قابلیت را در اختیار افراد قرار می دهد تا ظاهر وب سایت را با هزاران قالب گرافیکی تغییر دهند
مزایا و معایب وردپرس

معایب 

به نسبت مزیت ها، معایب زیادتری را می توان برای WordPress بیان کرد. در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می کنیم:

  • یکی از جدی ترین ضعف هایی که می توان برای طراحی سایت با وردپرس بیان کرد این است که این سیستم مدیریت محتوا که بعضاً در وبسایت های وردپرسی هم مشاهده می شود، مشکلات امنیتی است و این مورد آسیب پذیری آن را بالا می برد.
  • در برخی موارد دیده می شود که افزونه و پلاگین هایی که در مخزن WordPress وجود دارد آپدیت و پشتیبانی نشده و این امکان وجود دارد که با نصب و فعال کردن آن، وب سایت کاربر دچار مشکل شود.
  • امکان کاهش سرعت سایت‌هایی که با این سیستم طراحی می شوند.
  • بستر مناسبی برای توسعه اختصاصی اینگونه وب سایت ها وجود ندارد
  • زبان برنامه نویسی WordPress با PHP است و این مورد برای توسعه دهنده های آن یک مقدار مشکل است چرا که بایستی حتماً به این زبان تسلط داشته باشند
  • تم ها و پلاگین های پولی WordPress که به پرمیوم یا تجاری هم معروفند، بسیار گران قیمت هستند و نکته مهم اینجاست که پشتیبانی منظم و به موقعی هم ندارند
  • این سیستم بیشتر برای سایت های محتوا محور مانند مجلات، وب سایت های خبری، وب سایت های نمونه کار، وب سایت های رویداد و غیره کاربرد بیشتری دارد
  • در برخی موارد امکان وجود دارد که وب سایت هایی که با WordPress طراحی می شوند بیش از حد سنگین و کند عمل کنند.

قیمت طراحی سایت با وردپرس

یکی از مسائل و مشکلاتی که در گذشته گریبانگیر افرادی که مایل به راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی بود، هزینه بسیار زیاد طراحی وب سایت به صورت اختصاصی بود. اما در حال حاضر این روزها با سرکار آمدن نرم افزارهای تحت وب به خصوص WordPress این مشکل به صورت کامل برطرف شده و شما قادر خواهید بود یک وب سایت را طبق نیاز و با توجه به زمینه فعالیت تان و در کمترین زمان و کمترین هزینه راه اندازی، مدیریت و به روز رسانی نمایید.

هزینه طراحی سایت شرکتی یا لندنیگ پیج ها با استفاده از CMS وردپرس به راحتی قابل کنترل است.

قالب وردپرس چیست؟

به صورت کلی قالب وردپرس ظاهر وب سایت شما را به مخاطبین نشان می دهد و به وسیله این قالب ها این توانایی را دارید که ظاهر وب سایت و یا المان های متفاوت صفحات وب خود را تغییر دهید. شما به وسیله قالب های متفاوت می توانید تعداد بسیار زیادی سایت از جمله طراحی سایت فروشگاهی ، خبری، مجله ‌ای، وبلاگ، شرکتی و غیره را طراحی نمایید.

wordpress-theme
best_theme_for_wordpress

با تغییر دادن قالب وردپرس شکل و شمایل وب سایت در سمت کاربر یا به اصطلاح فرانت اند (Front End) تغییر می کند. این بخش در واقع قسمتی از وب سایت است که فقط توسط کاربرها قابل مشاهده است و با تغییر قالب آن چیزی که بازدید کننده ها مشاهده می کنند، شما هم مشاهده خواهید کرد.

نکته جالب در بحث آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس این است که هزاران قالب رایگان در مخزن WordPress وجود دارد و به شما این توانایی را داده که به صورت کاملاً رایگان از آنها استفاده نمایید البته خیلی از وبمسترها بیشتر ترجیح می دهند از تم ها و قالب های غیررایگان و یا به اصطلاح سفارشی استفاده کنند

آموزش صفر تا 100 وردپرس :

این روزها خیلی از افراد و کسب و کارها به اهمیت طراحی سایت با وردپرس فارسی پی برده اند. به همین دلیل اغلب افراد، شرکت ها و همچنین کسب و کارها به سمت این سیستم روی آورده اند چرا که بهترین، امن ترین، سریع ترین و در عین حال بهینه ترین راه برای رسیدن به هدفی که تعیین کرده اند، طراحی سایت با WordPress است.

در ادامه مقاله قصد داریم به نکاتی اشاره کنیم که به طراحی یک سایت وردپرسی به شما کمک خواهد کرد:

نکته اول {فراگیری و یادگیری وردپرس} 

شاید برخی از افراد درباره اینکه وردپرس چیست، اطلاعات کمی در دست داشته باشند. اما همان طوری که در بالا هم اشاره کردیم WordPress یک سیستم مدیریت محتوا یا به زبانی ساده، یک سایت ساز است و امکانات طراحی یک سایت از جمله امکان ارسال مطلب، ایجاد دسته بندی های متفاوت در مطالب، آپلود فایل، مدیریت کاربران و غیره را در اختیار افراد قرار می دهد.

در بحث مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس می توان به این نکته اشاره کرد که بزرگ ترین مزیت این سیستم وجود افزونه های متعدد و فراوان در مخزن آن است. به وسیله این افزونه ها می توانید امکانات جدید را به وب سایت خود اضافه نمایید. در مورد قیمت طراحی سایت با وردپرس هم می توان اینگونه گفت که بعضاً این قیمت ها از 2 میلیون تومان شروع و با توجه به امکانات کارفرما مبلغ افزایش پیدا می کند.


نکته دوم {امکان سفارشی سازی قالب در آموزش طراحی سایت با وردپرس} 

تمامی قالب هایی که در مخزن WordPress وجود دارد از کدهای HTML، CSS تشکیل شده اند و یادگیری این کدها کار خیلی سختی نیست و با کمی تمرین یاد خواهید گرفت. برای اینکه بتوانید یک قالب را به صورت حرفه ای سفارشی سازی کنید می بایستی در یادگیری کدهای HTML، CSS بیشتر کار کنید و با دستکاری آنها قالب هایی متفاوت تر ایجاد نمایید.


نکته سوم {طراحی قالب به صورت دلخواه} 

در این بخش بایستی این توانایی را داشته باشید که بتوانید یک قالب اختصاصی و دلخواه را برای خودتان طراحی کنید. برای طراحی قالب بایستی به زبان های HTML، CSS، Boots rape، JQuery آشنا باشید تا این توانایی را داشته باشید که قالب های اختصاصی و دلخواه را برای هر نوع سایتی که با WordPress طراحی می شود خلق نمایید.


نکته چهارم {یادگیری زبان PHP برای طراحی سایت با وردپرس } 

یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب همین زبان PHP است و بهتر است بدانید که WordPress هم با همین زبان نوشته شده است. این یعنی اگر شما به این زبان مسلط باشید قطعاً خواهید توانست هر نوع وب سایتی را خلق نمایید. البته زبان های برنامه نویسی دیگری هم مانند ASP وجود دارد که به وسیله آن بتوانید برنامه نویسی کنید اما حقیقت این است که PHP به نسبت ASP برای برنامه نویسی منعطف تر است.


نکته پنجم {فراگیری پلاگین نویسی} 

با 4 نکته ای که در بحث سایتهای وردپرسی بیان کردیم و با ادغام کردن این موارد به راحتی می توانید یک افزونه برای وب سایت وردپرس خود طراحی کنید. امکان دارد در برخی از وب سایت ها مایل باشید یک قابلیت خاص را اضافه نمایید که هیچ افزونه آماده ای برای آن وجود ندارد. اگر به زبان PHP، HTML و CSS آشنایی داشته باشید می توانید سفارش پروژه افزونه نویسی را دریافت و حتی از آن کسب درآمد کنید.


نکته ششم {فراگیری زبان PHP تحت MVC} 

اگر علاقه­مند به یادگیری و طراحی سایت با وردپرسی هستید و همچنین مایلید در زمینه برنامه نویسی PHP حرفه ای تر عمل کنید، بایستی برنامه نویسی تحت MVC که مزیت های متنوعی را دارد یاد بگیرید. یکی از مزیت های مهمی که می توان بیان کرد افزایش امنیت وب سایت است و در کل سطح برنامه نویسی وب سایت شما بسیار بالا خواهد رفت.


نکته هفتم {فراگیری فریم ورک PHP مثل لاراول} 

حقیقت این است که در بحث طراحی وبسایت های وردپرسی ساخت فریم ورک های متفاوت با استفاده از زبان های متفاوت برنامه نویسی امکان پذیر شده است. در واقع این فریم ورک ها کار برنامه نویسی را برای افراد، ساده و راحت کرده و همچنین موجب افزایش سطح برنامه نویسی هم شده است.

به طور مثال در بالا اشاره کردیم که در معماری MVC امنیت افزایش پیدا می کند و اگر بر روی یک فریم ورک مانند لاراول بیشتر کار کنید قطعاً سطح امنیت وب سایت هایی که با وردپرس طراحی می شوند هم بیشتر خواهد شد. در حال حاضر هم این روزها شرکت هایی اقدام به جذب برنامه نویس PHP می کنند که با فریم ورک لاراول آشنایی بیشتری داشته باشند.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم نکاتی را برای آشنایی بیشتر با سایت های وردپرسی بیان کنیم تا به سادگی بتوانید اقدام به طراحی سایت نمایید. قطعاً با یادگیری طراحی سایت آن هم با WordPress قادر خواهید بود به درآمد خوبی برسید. در این مسیر محدودیتی وجود ندارد و در هر حیطه ای از طراحی قالب یا نوشتن افزونه و غیره می توانید درآمدزایی کنید.

ارسال نظر