طراحی وب اپلیکیشن

طراحی و مقایسه وب اپلیکیشن

طراحی وب اپلیکیشن امروزه به یکی از دغدغه ‌های سایت داران تبدیل شده ‌است. وب اپ ها، اپلیکیشن تحت وب و سایت همراه با اپلیکیشن امروزه مواردی هستند که هر دیجیتال مارکتر فعال سعی می‌کند از همه آن ‌ها استفاده کند تا بتواند محصولات و خدمات خود را به دیگران بشناساند.شاید دانستن این نکته برای شما جالب باشد که پیشینه تاریخی وب اپلیکیشن ها به کی برمی‌گردد.

وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن چیست ؟

برای اولین‌ بار در سال 2015 گوگل طرح اولیه وب اپلیکیشن را رونمایی کرد که وب اپلیکیشن یا اپلیکیشن تحت وب در واقع یک ترکیب شگفت ‌انگیز از سایت و اپلیکیشن می‌باشد که کار دسترسی به سایت ‌ها را برای کاربران راحت‌ تر می‌کند.

در زمینه طراحی وب اَپ شما باید باید بدانید این برنامه با استفاده از انواع مختلف مرورگر ها و از طریق داشتن انواع مختلف شبکه‌ های محلی یا همچنین اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد و خدمات سایت را به شما ارائه می‌دهد.

وب اپلیکیشن در اصل نمونه ای از طراحی سایت اختصاصی است که تحت شرایط خاص کد نویسی می شود.

شما برای استفاده از وب اپلیکیشن ‌ها باید حتما به اینترنت متصل باشید تا بتوانید از قابلیت ‌های این برنامه‌ ها استفاده کنید. معمولاً در زمینه طراحی وب اپلیکیشن ها به کارکرد آن‌ ها اهمیت بسیار زیادی داده‌ می‌شود اما محتوا های آن ‌ها معمولاً پر کاربرد نیستند و اهمیت زیادی بر تولید محتوا در وب اپلیکیشن ‌ها داده نمی‌شود.

به ‌طور کلی وب اپلیکیشن وظیفه راهنمایی کاربران به خدمات سایت را دارد که این کار را برای بسیاری از افراد راحت‌تر می‌کند.

مشاوره رایگان

اپلیکیشن اختصاصی خود را با کمترین هزینه و بهترین کارآیی طراحی کنید

تفاوت وب اپلیکیشن و وب ‌سایت چیست؟

به ‌طور کلی پیش ‌تر نیز ما به این‌ موضوع نیز اشاره کردیم که هنگام طراحی Web Application که توسط شرکت طراحی صورت می‌گیرد معمولاً تمرکز بسیار زیادی روی تولید محتوا نیست؛

اما در سایت‌ ها تولید محتوا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در واقع این تولید محتوا است که باعث بیشتر شدن بازدید یک سایت می‌شود.

پس یک تفاوت بزرگ و غیر قابل ‌انکار در میان Web application و WebSite وجود محتوا در وب سایت ‌ها و عدم وجود محتوا در وب اپلیکیشن ‌های اختصاصی می‌باشد. توجه نمایید که همچنین وب سایت‌ ها یک مطلب جامع و کامل را به تمامی کاربرانی که وارد یک سایت شده‌اند نشان می‌دهند اما معمولاً وب اپلیکیشن‌ ها در رابطه با تعاملاتی که قبلاً با کار برداشته‌اند اطلاعات مختلفی را پردازش می‌کنند و اطلاعات مشخص و واضح و منحصر به‌ فردی را برای هر فرد ارائه می‌دهند.

توجه نمایید که هم چنین یک کاربر برای این‌ که بتواند از اطلاعات یک وب‌ سایت استفاده کند باید حتما به اینترنت متصل باشد اما افرادی که می‌خواهند از Web Application ها استفاده کنند و نیاز ضروری به متصل بودن به اینترنت ندارند.

تنها یک‌ بار کافی‌ است تا به اینترنت متصل شوند تا اطلاعات برای آن‌ ها بارگذاری شود.

تفاوت بین وب اپلیکیشن و وبسایت

وب اپلیکیشن ‌ها چگونه ساخته می‌شوند ؟

این برنامه ‌ها نیز درست مانند برنامه‌ های دیگر از طریق زبان برنامه‌نویسی طراحی و تولید می‌شوند. توجه نمایید که اکثراً با استفاده از جاوا اسکریپت ساخته می‌شوند. 

توجه نمایید که به‌ طور کلی طراحی اپلیکیشن های تحت وب بسیار راحت ‌تر و کم ‌هزینه ‌تر از اپلیکیشن‌های موبایل می‌باشد و اگر شما درخواست طراحی این نوع برنامه‌ ها را ثبت کنید با کمترین هزینه ‌ها و در کمترین مدت اپلیکیشن خود را تحویل خواهید گرفت و بدون هیچ مشکلی می‌توانید از آن استفاده کنید.

که استفاده تنها از وب اپلیکیشن کاملاً بی ‌معنی می‌باشد و Web application تنها زمانی می‌تواند به شما کمک کنند که کسب‌ و کار و خدماتی که شما در حال ارائه کردن آن می‌باشید، دارای یک سایت باشد.

پس شما از قبل باید یک سایت را طراحی کنید و اگر قصد دارید که خدمات سایت خودتان را گسترش بدهید می‌توانید در کنار طراحی سایت خود، از طراحی وب اپلیکیشن نیز استفاده کنید تا بتوانید خدمات خودتان را در مقدار جامع ‌تر و گسترده ‌تری به سایر افراد جامعه ارائه دهید.

طراحی وب اپلیکیشن ها

آیا موبایل اپلیکیشن‌ ها و وب اپلیکیشن ‌ها با یکدیگر تفاوت دارند؟

در ادامه دانستن ویژگی ‌های Web App  ها و در زمینه کسب اطلاعات در رابطه با طراحی وب اپلیکیشن جالب است بدانید که موبایل اپلیکیشن ‌ها کاملاً با وب اپلیکیشن‌ ها متفاوت می‌باشند.

برنامه ‌های تلفن ‌همراه یا به‌ عبارت‌ دیگر همان Application موبایل تحت یک پلتفرم خاص مانند اندروید، آی ‌او اس و سایر سیستم عامل‌ ها ساخته شده‌اند و این برنامه‌ ها معمولاً از فروشگاه‌ های مختلفی که برای فروش و یا ارائه‌ی اپلیکیشن ‌ها وجود دارند عرضه و ارائه می‌شوند و به عملکرد های گوشی شما مانند جی‌پی‌اس، دوربین، مخاطبین، و سایر قابلیت‌ های دسترسی دارند. برنامه ‌های تلفن‌ همراه یا موبایل اپلیکیشن ‌ها هم چنین در دستگاه تلفن شما به‌ صورت خودکار اجرا می‌شوند. 

از طرف دیگر برخی از این برنامه ‌ها نیاز به اینترنت ندارند اما برخی دیگر باید حتما به اینترنت وصل باشند تا بتوانند قابلیت ‌های خودشان را به شما ارائه کنند. در مقابل بسیاری از موبایل اپلیکیشن ‌ها یا برنامه ‌های تلفن‌ همراه که برای اجرا به اینترنت نیاز ندارند، تمامی وب اپلیکیشن‌ ها برای راه افتادن به اینترنت نیاز دارند.

 برنامه‌ های موبایل معمولاً بسیار سریع ‌تر و کارآمد تر هستند اما شما باید همواره آن ‌ها را بروزرسانی کنید تا بتوانید از ویژگی‌ های مناسب آن‌ ها استفاده کنید و از همه مهم‌تر موبایل اپلیکیشن‌ ها ساختار بسیار متفاوت و خاص تری در مقایسه با طراحی وب اپلیکیشن ‌ها دارند. 

به‌ طورکلی برای طراحی وب اپلیکیشن‌ ها حساسیت زیادی روی جلوه‌ های بصری وجود ندارند و تنها کارآمدی برای طراحی آن مهم می‌باشد؛ اما در زمینه موبایل اپلیکیشن ‌ها طراحان سعی می‌کنند که این اپلیکیشن ‌ها را زیباتر و چشم‌ نوازتر طراحی کنند. 

تفوات اپلیکیشن موبایل و وب اپلیکیشن

تلفن‌ های همراه امروزه به ابزار هایی تبدیل شده‌اند که در دست هر شخصی اعم از پیر و جوان و بزرگ و کوچک دیده می‌شوند. 

امروزه بدون استفاده از تلفن‌ های همراه هوشمند انجام بسیاری از فعالیت‌ ها برای ما بسیار سخت و حتی در برخی موارد غیر ممکن می‌باشد. به ‌همین دلیل ما امروز می‌خواهیم برای شما در رابطه با دو نوع پرطرف ‌دار از انواع اپلیکیشن ‌ها صحبت کنیم. 

ما می‌خواهیم برای شما بگویم که برنامه ‌های تلفن‌ های تحت وب و برنامه‌ های تلفن همراه اختصاصی چگونه می‌باشند و هر کدام از این برنامه ها دارای چه ویژگی ‌هایی هستند. 

اگر شما نیز می‌خواهید بیشتر در رابطه با نحوه طراحی اپلیکیشن ‌ها بدانید و تفاوت ‌های آن‌ ها را به‌ طور کامل دریابید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را تا انتها بخوانید. 

به‌ طور کلی اپلیکیشن ‌ها ابزار هایی هستند که دسترسی به بسیاری از ویژگی ‌ها را برای شما آسان‌تر می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از برنامه ‌های تلفن ‌همراه بسیاری از اهداف خود را عملی کنید و در سریع‌ ترین زمان به اهدافی که می‌خواهید دسترسی داشته باشید. 

این برنامه ‌های تلفن ‌همراه در واقع مثل یک دستیار کمکی برای ما هستند که تمام تلاش خودشان را می‌کنند در سریع ‌ترین زمان خدمات مورد نیاز شما را در دسترس شما قرار دهند تا شما بتوانید در کمترین زمان به اطلاعاتی که نیاز دارید دسترسی داشته باشید. 

امروزه انواع مختلف خدمات دهند ها سعی می‌کنند که با طراحی برنامه ‌های تلفن ‌همراه برای مشتریانشان افراد زیادی را به سمت خودشان جذب کنند که این‌ موضوع نشان از پر طرف ‌دار بودن این پلتفرم دارد. 

تفاوت وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های موبایل

بررسی تقابلی وب اپلیکیشن ‌ها و موبایل اپلیکیشن‌ ها

تا این‌ جای کار سعی کردیم که برای شما نکاتی را در رابطه با طراحی وب اپلیکیشن ارائه دهیم و به شما بگوییم که وب اپ ها چه ویژگی ‌هایی دارند و چگونه کار می‌کنند. همچنین سعی کردیم در رابطه با نکات پر اهمیت در هنگام طراحی وب اپلیکیشن برای شرکت طراحی وب اپلیکیشن صحبت نماییم و به بگوییم که نرم ‌افزارهای تحت وب چه ویژگی ‌های خاصی را دارا می‌باشند.

 اما از این به بعد می‌خواهیم برای شما در رابطه با فواید و مضرات mobile App در کنار Web application صحبت کنیم تا شما را بیشتر با تفاوت ‌های میان این دو آشنا کنیم. 

کمترین هزینه، بهترین کیفیت

اپلیکیشن اختصاصی خود را طراحی کنید

بررسی تفاوت اپلیکیشن و وب اپلیکیشن 

برخی از افراد تصور می‌کنند که این دو نوع برنامه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند اما این‌ موضوع اصلا صحیح نیست. وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های اختصاصی دارای ویژگی ‌های منحصر به ‌فردی می‌باشند که این ویژگی ‌ها باعث شده‌ است هر کدام از آن ‌ها در پلتفرم مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند.

به‌ طور کلی اگر بخواهیم یک تفاوت واضح در میان این دو برنامه را برای شما بگوییم بهتر است به این‌ موضوع اشاره کنیم که برنامه ‌های تلفن همراه به ‌صورت مستقل روی تلفن ‌همراه شما نصب می‌شوند و شما می‌توانید از آن ‌ها استفاده کنید، اما در وب اپلیکیشن  ها همان ‌طور که از نام آن ‌ها پیداست، شما با وارد شدن به برنامه در واقع به سایت آن اپلیکیشن متصل می‌شوید و از طریق سایت آن برنامه به فعالیت می‌پردازید. 

توجه نمایید که برنامه‌ های خاص تلفن ‌همراه تحت پلتفرم ‌های خاصی مانند اندروید، آی او اس، و سایر زمینه ‌ها ساخته می‌شوند. 

شما می‌توانید این برنامه را از انواع مختلف فروشگاه‌ ها تهیه نمایید و از آن ‌ها استفاده کنید. برنامه ‌های خاص تلفن ‌همراه می‌تواند به برخی از عملکرد های گوشی شما مانند جی‌پی‌اس شما، مخاطبین شما، دوربین شما، و یا پیام‌ های شما دسترسی داشته باشند اما برنامه های تحت وب اینگونه نیستند.

انواع مختلف برنامه های موبایل ممکن است که به‌ صورت آفلاین کار کنند و برخی از آن‌ ها نیز ممکن است که تنها در پلتفرم اینترنت قابل‌ اجرا شدن باشند؛ اما انواع مختلف وب اپلیکیشن ‌ها تنها زمانی برای شما کار خواهند کرد که شما به اینترنت متصل باشید. 

توجه نمایید که برنامه ‌های تلفن‌ همراه معمولاً کارآمدتر هستند و سریع‌تر شما را به اهدافتان می‌رسانند. این برنامه‌ ها هنگی کمتری دارند و اشکالات متفاوتی که برنامه های تحت وب دارا می‌باشد را ندارند. 

توجه نمایید که یک تفاوت دیگر میان وب اپلیکیشن ‌ها و اپلیکیشن ‌های تلفن ‌همراه این می‌باشد که برنامه ‌های تحت وب معمولاً ساختار ساده‌ای دارد اما برنامه‌ های اختصاصی تلفن‌ همراه جای مانور بسیار زیادی را برای طراحان دارند و طراحان می‌توانند از انواع مختلف المان ‌های گوناگون برای زیبایی ‌های بصری و کاربردی این اپلیکیشن ها استفاده کنند.

مزایا و معایب موبایل اپلیکیشن ها
ویژگی های اپلیکیشن های موبایل

Mobile App ها معمولاً اجرای بسیار سریع ‌تر و راحت‌تری را در مقایسه با برنامه‌ های وب دارند، این برنامه‌ ها قابلیت ‌های بسیار بیشتری دارند و به سایر منابع تلفن‌ همراه شما نیز دسترسی دارند، این برنامه ‌ها در حالت آفلاین نیز کار می‌کنند، این برنامه‌ ها کاملاً امن هستند و توسط فروشگاه‌ های عرضه شونده تایید می‌شوند. 

اما اگر بخواهیم در رابطه با مضرات این اپلیکیشن ‌ها نیز صحبت کنیم باید بگوییم که ساخت و طراحی این نوع برنامه‌ ها از برنامه ‌های تحت وب بسیار گران ‌تر می‌باشد، این برنامه‌ ها باید دائماً و در همه حال در حال بروزرسانی باشند و این برنامه ‌ها ممکن است که توسط برخی از فروشگاه‌ ها تایید نشده باشند و در دسترس نباشند. 

مزایا و معایب Web application
ویژگی ها و معایب وب اپلیکیشن

در مقابل موبایل App وب App نیازی به دانلود کردن و نصب کردن ندارند و در مرورگر های گوشی شما اجرا می‌شوند؛ این برنامه ‌ها بدون هیچ مشکلی و بدون در نظر گرفتن نوع سیستم ‌عامل تلفن ‌همراه شما قابلیت اجرا شدن روی گوشی موبایل شما را دارند؛ 

این برنامه ‌ها به‌ صورت خودکار بروزرسانی می‌شوند و همچنین ساخت و تولید آن ها بسیار سریع‌ تر و راحت ‌تر و کم ‌هزینه ‌تر از موبایل اپلیکیشن ‌ها می‌باشد. همچنین در زمینه طراحی وب اپلیکیشن ها شما نیاز به تایید فروشگاهی که در حال ارائه برنامه شما می‌باشد ندارید و می‌توانید به‌ راحتی و بدون هیچ مشکلی آن را راه‌اندازی کنید.

 اما در مقابل فواید وب اپلیکیشن ها، آن ها مضراتی مانند عدم فعالیت در زمان آفلاین بودن، کندتر بودن از سایر برنامه‌ های تلفن‌ همراه، و همچنین در دست در دسترس نبودن راحت این برنامه ‌ها برای تعداد محدودی از تلفن ‌های همراه اشاره کنیم.

 به ‌هر حال این وب اپلیکیشن‌ ها در مقابل مضراتی که دارند دارای فواید بسیار زیادی نیز می‌باشند که مضرات آن ‌ها را قابل‌ چشم ‌پوشی می‌کند. 

مراحل طراحی وب اپلیکیشن

 

مرحله اول:

معماری

در این مرحله قبل ‌از این ‌که هر اقدامی برای طراحی Web Application انجام شود کسی که می‌خواهد کار طراحی وب اپلیکیشن را برعهده بگیرد معماری سیستم، اطلاعات، و همچنین فناوری‌ های متناسب با طرح کسب ‌و کار را از کاربر می‌پرسد و تمام آن‌ ها را لیست می‌کند تا بتواند از آن‌ ها به ‌عنوان یک نقشه راه برای طراحی وب اپلیکیشن استفاده کند.

 

مرحله دو:

طراحی

در این مرحله بر اساس ویژگی‌ ها و هویت دیداری کسب‌ و کار و ارتباطاتی که یک کسب‌ و کار با بینایی کاربر و مشتری برقرار می‌کند، یک طراحی متناسب گرافیکی برای وب اپلیکیشن در نظر گرفته می‌شود. این طرح‌ ها هویت بصری اپلیکیشن را مشخص می‌کنند. درست است که این طرح ‌ها از اهمیت آنچنانی برخوردار نیستند اما به ‌هر حال یک طرح پایه‌ای برای طراحی وب اپلیکیشن ‌ها باید وجود داشته باشد. 

 

مرحله سوم:

پیاده‌سازی

در این مرحله بعد از این ‌که طرح ‌های گرافیکی  از پیش ‌تعیین‌ شده تایید شد، این طرح ‌ها برای پیاده‌ سازی و کد نویسی انتقال داده می‌شوند.

 

مرحله چهارم:

تست

در این مرحله بعد از این ‌که تمام اطلاعات که از قبل آماده‌ شده بود پیاده‌سازی شد، یک طرح کلی و یک نسخه اولیه از اپلیکیشن تولید می‌شود تا طراحان و کاربر دید بازتری در رابطه با نکات منفی و مثبت اپلیکیشن خودشان پیدا کنند تا در نهایت بتوانند یک اپلیکیشن متناسب را طراحی کنند.

توجه نمایید که این مرحله صرفاً شامل تست و فهمیدن ویژگی‌ های مثبت و منفی اپلیکیشن نمی‌شود بلکه دیدی کاملاً فنی شامل تست کد ها، بانک اطلاعات داده‌ شده، عملکرد اپلیکیشن، و کارایی اپلیکیشن نیز می‌شود که با در نظر گرفتن این موارد در مراحل بعدی طراحی اپلیکیشن با باگ ‌های کمتری ادامه پیدا خواهد کرد. 

 

مرحله پنجم:

آموزش و تحلیل

بعد از این ‌که تمامی این مراحل پشت سر گذاشته شد در یک جلسه آموزشی کسی که طراحی اپلیکیشن را برعهده گرفته بود و آن را را از صفر تا صد طراحی کرده ‌است و اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با آن دارد در یک جلسه آموزشی تمامی اطلاعات مورد نیاز را به ‌همراه آموزش ‌های متناسب و کاربردی در رابطه با این Web application و پنل کاربر و مشتری سفارش ‌دهنده ارسال می‌کند تا کاربر بتواند به‌ راحتی و بدون هیچ مشکلی از وب اپلیکیشن خود استفاده کند و آن را در دسترس مشتری‌ های خودش قرار دهد. توجه نمایید که در زمینه طراحی وب اپلیکیشن پشت سر گذاشتن تمامی این موارد بسیار مهم و حیاتی می‌باشد و در کیفیت نهایی کار تاثیر گذار خواهد بود. 

جمع‌ بندی 

ما در این مطلب سعی کردیم برای شما در رابطه با وب اپلیکیشن ‌ها و همچنین اپلیکیشن ‌های اختصاصی تلفن‌ همراه صحبت کنیم و به شما بگوییم که هر کدام از این برنامه ‌ها چه کاربردی دارند و تفاوت میان آن‌ ها کدام ‌ها می‌باشند. 

به ‌طور کلی اگر شما می‌خواهید که برای خدمات خودتان اپلیکیشن طراحی کنید باید به شما بگوییم که اپلیکیشن ‌های اختصاصی معمولاً هزینه ‌های بسیار بیشتری را دربر می‌گیرند؛ اما شما می‌توانید با استفاده کردن از آن ‌ها زیبایی بیشتری را به اپلیکیشن خودتان اضافه کنید که این ‌موضوع می‌تواند باعث جذابیت سایت و برنامه شما شود. 

اما در کنار این موضوعات طراحی برنامه ‌های تلفن‌ همراه معمولاً هزینه‌ های بیشتری نسبت ‌به برنامه‌ های تحت وب دربرمی‌گیرد. اگر هزینه برای شما مهم می‌باشد، شما ناچار هستید که از برنامه ‌ها و اپلیکیشن‌ های تحت وب استفاده کنید. توجه نمایید که امنیت اپلیکیشن ‌های اختصاصی تلفن‌ همراه بسیار بیشتر از وب اپلیکیشن ‌ها می‌باشد. 

پس اگر امنیت برای شما مهم است سعی کنید که از برنامه ‌های اختصاصی تلفن ‌همراه استفاده کنید تا بتوانید امنیت کاربران خود را تامین کنید و به ‌راحتی و بدون هیچ ‌گونه مشکلی از خدمات ‌دهی به کاربران خود لذت ببرید. به ‌هر حال هر دوی این برنامه ‌ها، چه برنامه ‌های تحت وب  و چه برنامه‌ های اختصاصی طراحی و تولید شده‌اند تا بتوانند ارتباط خوبی میان خدمات‌ دهندگان و مشتریان ایجاد کنند. 

استفاده از این پلتفرم به خدمات ‌دهنده ها کمک می‌کنند تا بتوانند با هزینه‌ های بسیار پایین‌تری مشتریان زیادی را برای خودشان جذب کنند و به تبلیغ بپردازند. همچنین استفاده از این برنامه ها برای کاربر نیز بسیار مفید می‌باشد زیرا می‌تواند نیاز های آن‌ ها را در سریع‌ترین زمان برآورده کند‌. به ‌هر حال استفاده از این بستر برای بسیاری از تولیدکنندگان و مشتریان مناسب و مفید بوده ‌است.

منابع :

ارسال نظر