ووکامرس چیست

ووکامرس معتبرترین کاسب اینترنتی

زمانی که می خوایم فروشگاه اینترنتی راه بندازیم، ابزار ها، ماژول یا افزونه های مختلفی وجود دارن که به ما کمک کنند. یکی از مشهورترین و کامل ترینشون، ووکامرسِ .

اگر اشتباه نکنم بر اساس آخرین آمار در سال 2020، بیش از 25% از تجارت های الکترونیکی فضای وب که چیزی حدود 1 میلیون وبسایتِ، بر روی ووکامرس انجام میشن. این رقم حتما در حال پیشرفتِ و هر روز منعطف تر و پوشش بهتری روی مباحث کاسبی ارائه میدن.

در این مقاله ابتدا میگیم که ووکامرس چی هست، بعدش در مورد تاریخچه و گذشته این کاسب نام آشنای دیجیتالی صحبت میکنیم و در ادامه میخونیم که چی شد که دوست داشتنی ترین ابزار دیجیتالی شد و در انتها میگیم که چجوری باهاش محصولی رو بفروشیم ( Yeah 😉 ).

ووکامرس چیست ؟

ووکامرس افزونه فروشگاهی

ووکامرس بستری برای ما فراهم میکنه تا بتونیم فروشگاه اینترنتی خودمون رو مدیریت کنیم. برای اجرا شدن نیاز به یک بستری داره یا بهتر بگم روی وردپرس فقط می تونیم نصب کنیم.

با Woocommerce  به راحتی هر محصول یا خدماتی رو میتونیم بفروشیم، به راحتی مدیریت کنیم، موجودی انبار، میزان فروش، تخفیف، سود و زیان و هرچی که فکرش رو بکنید، مثل یه حجره دار کارکشته براتون حساب و کتاب میکنه.

یکی از مزایای Woo وجود اددون ( ماژول های جانبی ) مفید و کاربردیه که هر چیزی رو  بخوایم می تونیم به سبکی که دوس داریم چینش بدیم. ضمنا یکی از نعمات زندگی در ایران اینه که تمامی ماژول ها و نسخه پرو ووکامرس با قیمت پایین و به زبان کاملا فارسی تهیه کنید.

 

یه نکته جالب :

سازنده ووکامرس شرکت Automatticِ هست، خب حالا مالک شرکت Automattic کیه ؟

خوده WordPress !

خب حالا که چی ؟ معلومه دیگه، ووکامرس کاملا منطبق و یکپارچه با CMS وردپرس ساخته و عرضه میشه، چون هر 2 مالِ یک شرکتن.

تاریخچه ووکامرس

تاریخچه ووکامرس

در ابتدا شرکت سازنده ووکامرس حجره ی کوچیکی در گوشه کنار بازار داشت. که نام این حجره  WooThemes و که کار اصلیشون طراحی قالب بود. مالک های این دهنه مغازه آقایان فورستن، چپستر و پینار ( از قدیمی های بازار ) بودن.

بعده ها دو کدنویس به نام های جیمز کاستر و مایک جولی به شرکا پیوستن. این دو عزیز قبل تر افزونه ای معروف به نام JigoShop را طراحی کرده بودند.

اولین نسخه ووکامرس در سال 2011 طراحی شد و با سرعت باور نکردنی محبوب شد، به صورتی که در کمتر از 2 سال، 1 میلیون بار دانلود شده بود و این رقم روز به روز پیشرفت میکرد. در سال 2014 به رکورد 4 میلیون بار دانلود دست یافت.

چیزی نگذشت که شرکت Automattic شستش خبر دار شد و با رقمی باور نکردنی در سال 2015، حجره Woothemes رو خرید.

در همان سال میزان دانلود ووکامرس به رقم 7 میلیون بار رسیده بوده و 22% از 1 میلیون فروشگاه برتر دنیا از این افزونه استفاده میکردند. (میدونم، یه بار دیگه تیکه آخر جمله رو بخونید )

آره خلاصه، دیگه از اون سال به بعد هم هر روز داره دلبری هاشو بیشتر میکنه و محبوب تر میشه. واقعا دمشون گرم ♥ .

چرا انقدر ووکامرس محبوبه ؟

محبوبیت افزونه ووکامرس

اولین و شاید مهم ترین دلیلش شاید این باشه که با وردپرس بدجور هماهنگه.

در مرحله بعدی می تونیم بگیم چون هزاران قالب و افزونه خوب و کاربردی داره که خیلی در زمینه ی طراحی سایت فروشگاهی بهمون کمک میکنه.

چون تعداد دلایل محوبیت Woocommerce بالاست به صورت لیستی میگیم :

  • هر دوشون، هم پدر (وردپرس) و هم پسر (ووکامرس) رایگان هستند.
  • ووکامرس Open Sourceِ، یعنی گسترش دهندگان یا همون برنامه نویس ها به راحتی می تونند گسترشش بدند، اصلاحش کنند و بلایی دلشون میخواد سرش بیارن.
  • کار باهاش خیلی راحته و نیازی به داشتن دانش فنی یا زمان زیاد نداره. همه چیز سرِدسته، ضمنا فارسی شده هم هست. ( از اون فارسی خوبا نه ماشینی ) 
  • منعطف و ساختار منطقی داره. یعنی به راحتی هر پلاگینی رو می تونیم در کنارش استفاده کنیم بدونه اینکه کامپتیبل (سازگار نباشه) باشه.
  • ریسپانسیو بودنش. روی همه دستگاها به خوبی جواب میده و هیچ مشکلی نداره.
  • امنیتش. به دلیلی که کاملا با کد های پایه وردپرس منطبقِ، می تونیم بگیم ضریب امنیت بالایی داره.

میدونید یه جورایی فقط کافیه دامنه و هاست رو تهیه کنیم و کار رو شروع کنیم. (البته نه به همین آسونی 🙁 )

راهنمای ووکامرس

چجوری با ووکامرس بفروشیم ؟

ووکامرس صرفا یه ابزاره برای مدیریت بهتر روند فرایند فروش و در کنارش یه عالمه ماژول دیگه هم وجود داره که باهاش می تونیم به فروشمون سرعت بدیم.

وقتی فروشگاه اینترنتی رو با Woocommerce راه اندازی می کنیم، باید با ترفند های مارکتینگ آشنا باشیم تا بتونیم موفق باشیم.

مثل پیشنهاد های شگفت انگیز، محصولات پرفروش، محصولات نردبان، محصولات محبوب، تخفیف فصلی، کد تخفیف، قیف مشتری، ارائه اطلاعات کاربردی، نظر دهی کاربران در مورد محصول و صدها امکان دیگر.

افزونه ووکامرس همه ی امکانتی که گفته شد رو در اختیار ما میزاره اما قسمت مهمش اینه که درست باید ازشون استفاده کنیم.

ساختار ووکامرس خیلی ساده و شیرینِ. محصول رو وارد میکنیم با تمامی ویژگی ها و امکانتشو یه عالمه چیز دیگه.

با اینکه در قالب این مقاله نیس اما یکم بزاریم راجب امکانات محصول گذاری در ووکامرس بیشتر صحبت بگیم. به صورت تیتر وار :

  • امکان بارگزاری عکس ( حتی 360درجه )
  • مشخص کردن نوع محصول (دانلودی یا فیزیکی )
  • ویژگی های محصول ( رنگ، وزن، سال تولید، مدت زمان و … )
  • انواع تخفیف ها
  • امکان تغییر قیمت به صورت دسته ای
  • فیلتر های جستجو متنوع
  • مقایسه محصول
  • چند فروشندگی ( مولتی وندور )
  • و …

یه چیزی راحت بگم، تقریبا هر چی که بخوایید هست اگه اگه اگه هم نباشه که احتمالش خیلی کمه، بازم هست!

یادتونه گفتم ووکامرس Open Source ، خیلی راحت چیزی که میخواییم رو یه برنامه نویس می تونه برامون طراحی کنه. از اونجایی هم که افزونه ی محبوب و جهانی هست، بهتون تضمین میدم مشکلی برای پیدا کردن برنامه نویس نخواهید داشت.

اصن به خود من بگید، برای من پایین همین مقاله کامنت بزارید تا بهتون معرفی کنم.

فهوای کلام :

اگه از سایت وردپرسی استفاده می کنید یا قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارید، بهترین گزینه برای فروش محصولات و خدمات بدونه شک، استفاده از افزونه Woocommercه. 

منابع :

ارسال نظر