هزینه ی ساخت اپلیکیشن

اپلیکیشن و هزینه ی ساخت

هزینه ساخت اپلیکیشن از جمله موضوعات بسیار مهم در طراحی و ساخت اپلیکیشن به شمار می‌رود که با توجه به معیارها و فاکتورهای خاصی تعیین می‌شود. بد نیست بدانید که در حال حاضر چیزی در حدد 70 درصد گوشی هایی که در بازار موجود است، مجهز به سیستم‌عامل اندروید بوده و به نسبت سیستم عامل IOS از طرفداران بیشتری برخوردار است که همین مورد بر قیمت نهایی طراحی تأثیرگذار است.

هزینه طراحی اپلیکیشن

همان طوری که اشاره کردیم به هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل یکی از مواردی که برای کارفرماها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، بحث هزینه ساخت اپلیکیشن است. عوامل و فاکتورهای زیادی در هزینه نهایی تأثیرگذار هستند که یکی از این موارد مربوط به اندروید یا IOS بودن سیستم عامل گوشی مورد نظر و همچنین کیفیت اپلیکیشن است.

لازم به ذکر حوزه طراحی وب اپلیکیشن ها، اپلیکیشن های تحت وب کمی متفاوت تر از دنیای اپ های تلفن همراه می باشد.

هزینه ساخت اپلیکیشن

موبایل بر چه اساسی تعیین می شود؟

قبل از طراحی اپلیکیشن موبایل سوالات زیادی ذهن افراد و کارفرماها را به خودش مشغول می کند. همین سوالات باعث می شود تا با یک شرکت طراحی اپلیکیشن موبایل تماس برقرار کنند و جواب آنها را از این افراد جویا شوند. از جمله این سوالات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. طراحی اپلیکیشن IOS ارزان تر است یا طراحی اپلکیشن اندروید؟
  2. هزینه ساخت اپلیکیشن غیر داینامیک تا چه اندازه است؟
  3. برای ساخت اپلیکیشن به مجوز نیاز داریم؟
  4. در ساخت اپلیکیشن تلفن همراه موضوعی به گارانتی تا چه حدی صحت دارد؟
  5. آیا اپلیکیشن های موبایل به صورت کلی نیازمند رعایت قانون کپی رایت آثار دیجیتالی و غیر دیجیتالی هستند؟
موارد تاثیر گذار بر روی هزینه ساخت اپلیکیشن

این موارد تنها بخشی از دهها سوالی است که ذهن کارفرماها را به خودش مشغول کرده است. اما موردی که بسیار اهمیت دارد این است که طراحی چنین برنامه هایی به مانند طراحی سایت است و می بایستی طبق قوانین و مقررات داخل کشور طراحی شوند.

به طور مثال همانگونه که به هنگام ارائه خدمات و دریافت هزینه از کاربران اینترنتی، می بایستی مجوز پرداخت الکترونیک را از شرکت های طرف قرارداد بانک مرکزی دریافت نمایید، پس برای ساخت اپلیکیشن های موبایل که مسائل مالی و اعتبار دهی در آنها مطرح است، اخذ نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت الزامی به نظر می رسد.

در این دو موردی که بیان کردیم، هزینه ساخت اپلیکیشن به صورت متفاوت دریافت می شود. این مورد نشان دهنده این است که شما بدون دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت این اجازه را نخواهید داشت که اپلیکیشنی را راه اندازی کنید که در آن بحث دریافت و پرداخت پول در میان باشد.

فاکتورها و معیارهای هزینه ساخت اپلیکیشن

یک نکته جالب در طراحی برنامه های موبایلی این است که به مانند طراحی سایت، بسته به نوع پروژه، نوع فعالیت و همچنین زمان مورد نیاز برای طراحی آن، پروژه توسط تیم کارشناسی که وظیفه آنها طراحی و ساخت اپلیکیشن است، قیمت گذاری و ارزش یابی شده و در نهایت هزینه ساخت اپلیکیشن به کارفرما اعلام می شود.

هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل

این روند کاری، ممکن است چند روزی زمان بر باشد و بعد از اینکه مشتری یا همان کارفرما سفارش خودش را ثبت کرد تیم کارشناسی بر روی ایده مشتری و همچنین روش اجرا کردن آن با کارفرما به توافق نهایی می رسند. 

اما مواردی که در قیمت نهایی و هزینه ساخت اپلیکیشن تأثیرگذار هستند به قرار زیر است:

  • استفاده از یک رابط کاربری و تجربه کاربری (UI/UX) بسیار مناسب برای اپلیکیشن
  • استفاده از یک گرافیک مناسب و زیبا برای طراحی اپلیکیشن
  • نوع محتوایی که کارفرما برای اپلیکیشن خود در نظر گرفته است. این محتوا می تواند در زمینه نوشتن محتوا متنی یا ویدیویی یا پادکست صوتی، ویراستاری، بارگذاری، کدنویسی و غیره باشد
  • ویژگی و امکاناتی که در برنامه لحاظ می شود
  • مورد بعدی که در هزینه ساخت اپلیکیشن تأثیرگذار است، مبحث تسلط و مهارت کدنویس ها و همچنین مهندسین نرم افزار به هنگام طراحی دیتابیس و مشخصه های اپلیکیشن است
  • از دیگر عوامل و فاکتورهای تأثیرگذار در هزینه ساخت اپلیکیشن، سئو شدن اپلیکیشن است. این مورد در افزایش بازدید کننده و همچنین افزایش درآمد تأثیر زیادی دارد

هزینه ساخت اپلیکیشن با توجه به کاربرد اپلیکیشن ها

به صورت کلی طراحی اپلیکیشن های موبایل از نظر کاربرد به روش های متفاوتی صورت می گیرد که به طبع این کاربرد می تواند تأثیر کاملاً مستقیمی بر امکانات و ویژگی های برنامه، کدنویسی، طراحی و همچنین هزینه طراحی آن داشته باشد. این دسته بندی ها به شرح زیر است:

  • اپلیکیشن‌ های سرگرمی و بازی

بدون شک یکی از محبوب ترین و در عین حال پر استفاده ترین برنامه های اندروید و آی او اس، همین برنامه های سرگرمی و بازی هستند. گرافیک و همچنین انیمیشن هایی که در طراحی این نوع اپلیکیشن ها لحاظ شده تأثیر زیادی در قیمت نهایی و هزینه ساخت اپلیکیشن بازی و سرگرمی دارد.

  • اپلیکیشن ‌های تجاری

اپلیکیشن های تجاری هم به مانند دسته اول از برنامه های پرکاربرد به شمار می روند. با توجه به نوع تجارتی که افراد در نظر می گیرند، به طبع امکانات، ویژگی ها و قابلیت های این نوع برنامه ها هم متفاوت است و با توجه به همین موارد هزینه ساخت اپلیکیشن مشخص می شود. گوشی های هوشمندی که در حال حاضر وجود دارند این توانایی را دارند که با استفاده از اپلیکیشن های تجاری بسیاری از کارهای سخت و پیچیده را انجام دهند.

  • اپلیکیشن ‌های آموزشی

از این نمونه اپلیکیشن ها می توان به برنامه های آشپزی، آموزش زبان انگلیسی، آموزش بدنسازی و خیلی از موارد دیگر اشاره کرد. از مواردی که در هزینه ساخت اپلیکیشن آموزشی تأثیرگذار هستند می توان به نوع فعالیت، طراحی، گرافیک، امکانات، ویژگی ها، قابلیت ها، انیمیشن ها و غیره اشاره نمود.

  • اپلیکیشن‌ های گردشگری

هدف کلی از طراحی چنین اپلیکیشن هایی این است که افراد خیلی راحت تر بتوانند به سفر بپردازند و تجربه ای لذت بخش از این سفر در ذهنشان نقش ببندد. برخی از این نمونه اپلیکیشن های گردشگری ممکن است بخش ترجمه را بر عهده داشته باشد، برخی دیگر ممکن است اطلاعات را از دیگر سایت های گردشگری دریافت و شما را برای سفر کردن ترغیب کند. از جمله این برنامه ها می توان به غول دنیای اینترنت یعنی گوگل مپ اشاره کرد. به طبع هزینه ساخت اپلیکیشن های گردشگری بسیار متفاوت از دیگر برنامه ها است.

ارسال نظر